Uitzending Vitamine R

In de uitzending van Vitamine R (RTV Rijnmond) van afgelopen 17 mei, is de zorg van de toekomst besproken. Verschillende stakeholders, variërend van wijkverpleegkundigen tot bestuurders, hebben gekeken naar de inzet van technologie in de zorg. Dit om de zorg betaalbaar, kwalitatief beter en meer efficiënt in te richten. Er is veel aandacht geschonken aan de inzet van technologie in de huidige zorg, maar ook naar de mogelijke toepassingen die technologie in de toekomst zouden kunnen hebben.

Ook Florian Visser was, namens St. RijnmondNet, aanwezig om uit te leggen wat er allemaal al gebeurt in de regio Rotterdam op het gebied van technologie binnen de zorg. Florian heeft uitgebreid het project ‘Make it ReAAL’ besproken. In dit project hebben meer dan 2000 mensen in de regio Rotterdam een technologische toepassing thuis gekregen. Dit met als doel om de zelfredzaamheid van de inwoners van de regio Rijnmond te bevorderen.

Geconcludeerd werd dat er binnen de zorg nog veel ruimte is voor de inzet van technologische hulpmiddelen. Hierbij is wel aangegeven dat uiteindelijk de technologie een middel is om een achterliggend doel te halen. Wil je deze uitzending terugluisteren? Klik dan hier

No comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.