EU eHealth Week 2016

Van 8 -10 juni is de jaarlijkse EU eHealth week. Deze wordt dit jaar, vanwege het EU voorzitterschap van Nederland, gehouden in Amsterdam. Tijdens dit grootste ehealth congres van Europa komen verschillende belangrijke thema’s op het gebied van zorg & ICT samen. Zo wordt er veel aandacht geschonken aan standaardisatie binnen dit domein, initiatieven binnen Integrated Healthcare Enterprise (IHE) en universAAL komen aan bod. Ook op het gebied van opschaling en de ontwikkeling van Personal Health Records (PHR) worden de laatste ontwikkelingen besproken.

Speciaal voor de Nederlandse ‘markt’ wordt er door het Ministerie van VWS een pre-programma aangeboden. Dit programma begint al op maandag voorafgaand aan de EU eHealth week. Tijdens deze twee dagen van het pre-programma wordt er uitgebreid aandacht geschonken aan start-ups en regionale initiatieven. Van dit laatste is vooral de regionale zorgcommunicatie een belangrijk aandachtspunt. Deze communicatie heeft in de laatste jaren een vlucht genomen. Vele goede initiatieven, gebaseerd op internationale standaarden en uitgangspunten, hebben door het gehele land hun plek gevonden. Ook hier is nu aandacht voor bovenregionale koppelvlakken en opschaling.

De EU eHealth week wordt georganiseerd door de Europese Commissie, het Ministerie van VWS en HIMMS. Uiteraard is Avisco hierbij; zien wij u daar?himsseu_ehealth_week_2016_banner_1200x294_NEW

No comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.